Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Tak, tylko jakby w Polsce czesciej reagowali zamiast plotkowac, moze nie doszloby do tylu tragedii z udzialem dzieci. Tak jak pisalyscie, wystarczy nie pic przy dzieciach i sie nie klocic, ale to chyba zaden problem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
A ta znajoma co pracuje w polskim przedszkolu tez plotkuje nic nie robiac sobie z dzieciecej tragedii?Pytam tylko z ciekawosci...
U mnie nie ma problemu z alkoholem ale tak jak w wiekszosci zwiazkow zdarza sie czasem jakies tam male klotnie Jakby dziecko spytane o to powiedzialo,ze rodzice czasem sie kloca a oni by spytali czy z tego powodu jest mu smutno i odpowiedzialoby ze tak to juz mieliby powod interwencji Pytanie-kto z Nas czasami sie nie kloci z partnerem?Widocznie czas na udawanie w obecnosci dziecka,ze nigdy sie nie klocimy,ze dziecko wszystko moze a my grzecznie na to przystajemy Gdybym wczesniej o tym wiedziala...No ale sama jestem sobie winna bo spontanicznie tu przyjechalam nie znajac ich prawCzas mnie ich uczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
A ja tylko czytam o tym waszym problemie wychowywania dzieci w Norge i mam ubaw po pachy Dam wam rade raz jedyny: wracajcie do PL bo przy tak zasciankowym toku myslenia raz dwa zabiora wam dzieci. Maja sztywne zasady dotyczace wychowywania dziecka i tego sie trzymaja. Jak sie nie ma nic na sumieniu to dziecka nie zabiora.Ale posmiac sie z was mozna po cichutku to ubaw mam przez caly wieczor hahaha
Musialam to wkoncu napisac chociaz mezulek mowil do mnie spokojnie-daj spokoj niech sie zamartwiaja jak malo maja zmartwien hahahaha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Tak, wlasnie nic sobie z tym nie robi. To nie jest moja kolezanka, ani przyjaciolka. Ale faktem jest ze zna sytuacje w rodzinach tych dzieci. Jej mama pracuje w opiece spolecznej i tez nic sobie z tego nie robi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Wlasnie Daris, jestem tego samego zdania. Nie boje sie ze moja Marysia cos na nas powie, bo nie pijemy, nie klocimy sie, i nie dajemy klapsow. Naprawde dziewczyny nie ma co sie bac, szkoda zycia na zmartwienia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Problem to ja mam inny
I tu prosba do wszystkich mamusiek tych ktorym zycie codzienne w glowie
Moje dzieciatko chyba mnie juz nie kocha hahaha bo wcale go cycus nie interesuje
A teraz tak na serio...naprawde mam problem bo maly w nocy moglby jesc non stop i ostatnio co dwie godziny sie budzi i je do "pusta" a od godzinki 10-11 rankiem moze nie jesc az do godziny 17:00 tak jak to mialo miejsce dzisiaj.. no i niewiem co jest..czyzby nie byl glodny? no bo jak mu probuje dac to ryk niesamowity wtedy a tak to dziecko smieje sie i spi normalnie,zalatwia sie normalnie i wogole wszystko poza tym wydaje sie byc oki doki wiec niewiem co jest..ktoras z was moze tak miala z 3-miesiecznym maluszkiem hm?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Daris oby Natanek nie byl zbyt szczery gdy go o cokolwiek spytaja bo nie wierze,ze z czasem sie nie napijecie przy nim piwka ani ze sie czasem przy nim nie poklocicieI dzieki,ze uwazasz nasze obawy za cos wartego smiechuSmiej sie bo podobno smiech to zdrowie-a 6 latek zleci i synka trzeba bedzie poslac do norweskiej szkoly-oby z Niej zawsze wracal do domu-tego Ci zycze!I oby Nigdy Cie nie uderzyl ani nie oplul ani w domu ani przy ludziach bo jak zareagujesz?Odwrocisz sie i odejdziesz jak te matki,ktore widzialysmy z Halas?Skomentowalam tylko artykul !Mamy prawo do obaw a Twoja wypowiedz jest ciut niegrzeczna i nie na miejscu Zreszta niewazne!Podobno tylko ...... nie znaja strachu-ale to pewnie TYLKO powiedzenie!
Kalba szczerze gratuluje wzorcowej rodziny bez klotni,spozywania okazjonalnie piwka np.przy grillku w weekendzik TYLKO POZAZDROSCIC wpasowania sie w norweski styl zycia!
Tylko co zrobicie kobietki jak pojedziecie do Polski do rodziny i tradycyjnie ktos Was poczestuje przy dziecku np.piwkiem lub winkiem albo sie zapomnicie i poklocicie sie z partnerem?Pamietajcie male oczko i uszko wszytko zarejestruje!A oni to wyciagna!
Brzmi to zasciankowo?Moze i tak...Ale to oni sa zasciankowi i takich z NAS ROBIA!Kropka.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Daris moja Mloda jak nie chce ssac piersi to krzyczy jak opetana jak byla mlodsza to potrafila nie ssac nawet 5h! Obecnie jak bywa glodna to czasem i tak ssac nie ma ochoty, wtedy staram aby sie wyciszyla, odetchnela i znowu przystawiam czasem udaje sie za 3 a czasem za 5 razem, ale nie zawsze tak jest poprostu czasem tak sie zdaza. A jak jest wsciekla to nie ma mowy o cycusiu wtedy wscieka sie bardziej A zawsze myslalam ze piers dla dzidzusia jest jak lekarstwo Ale widocznie nie dla kazdego...

Kalba jutro kawusia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Nie mam w zwyczaju sie klocic a juz tymbardziej przy dziecku no i pic... hmm-bez komentarza.
Chcecie sobie na ten temat popisac to odsylam do watku www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusj...zice_w_norwegii.html
tam z pania pozazycie podebatowac a nie tu gdzie mamusie chca o dzieciach ktore MAJA porozmawiac
Nie potrzebuje twoich zyczen co do mojego dziecka zeby zawsze do domu wracal bo to nawet nie namiejscu jest no ale... nie wszyscy maja wrodzony takt heh i nie mow teraz ze to jest niewazne bo poglebiasz tylko zasciankowosc!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
marta86 dzieki za ospowiedz kochana przynajmniej wiem ze czasem tak bywa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok